Artemide

Artemide

1960 kom deras första lampan, Alfa designad av Ernesto Gismondi och Sergio Mazza.
Artemide Group (ISO 9001 och WMT) är en av världens ledande företag inom hem-och offentlig belysning. Från deras huvudkontor i Pregnana Milanese har Artemide koncernen en omfattande internationell spridning i storstäder runt om i världen och i de mest prestigefyllda affärer av belysning och möbler. Känd för sin filosofi "The Human Light" är Artemide synonymt med design, innovation och Made in Italy.

"Våra kunder söker efter innovation inte för sakens skull innovation. Vårt uppdrag är att skapa något som tillfredsställer de mest efterfrågade behov " - Ernesto Gismondi

Forskning & Teknologi
Den Forskning för hög kvalitet inom produktens prestanda har alltid varit en viktig faktor för företagets framgång. Den främre raden i Artemides forskning är alla bitar som skapar en ljus montering: innovativa belysning källor; användning av eko-kompatibel material; kvalitetskontroll system; strävan efter lycka.

Inom centrum för denna verksamheten är: "Giacinto Gismondi", ett centrum för innovation i staden Pregnana Milanese. Med den optiska avdelningen, elektronik projekt, material och luminära källor så utvecklar de och vässar varje ny produkt från idé till industriell produktion. Detta för att garantera bästa resultat i fråga om kvalitet och internationella standarder. Några av de senaste raderna av produkter med hi-end teknik som utvecklats vid innovationscentrum är utbudet av lampor med LED ljuskällor, den Metamorforiska räckvidden och "My White Light" sortimentet.

Miljö policy
På Artemide uppmuntrar vi respekt för miljön genom att skapa en global medvetenhet om alla aspekter som berör energibesparing.

Produkt
Artemide har förbundit sig att skapa produkter och system som minimerar energiförbrukning under "användning" och har anpassat förpackningarna med hjälp av ny teknik och innovativa material för att minska slöseriet hos slutanvändaren.

Produktion
Artemide säkerställer att göra det bästa av sina resurser, att bevara icke förnybara energikällor, optimera produktionsprocessen i så exakt planering som möjligt.

Avfallshantering
Mängden avfall minskas genom en ansvarsfull policy för att ta hand om avfall på bästa sätt. Avancerad teknik används för att separera och återvinna återvinningsbart material.

Forskningen
Artemide satsar på utveckling av ny teknik i fältet av visionen "The Human Light", som har människan i centrum för projektet och dess miljö som den viktigaste delen för sitt välbefinnande.

The Human Light
"The Human Light" är den vägledande filosofin inom Artemide. Deras sätt att föreställa sig och utforma ljus gav en revolutionerande insikt som förändrat vårt sätt att tänka belysning. Artemides belysning är inte bara föremål av raffinerad design och perfekt teknisk prestanda, de är mycket mer än bara lampor. De är utvecklade av erfarenheterna från människans behov av välbefinnande. Artemide har Sedan 90-talet revolutionerat människors sätt att tänka och utveckla sina produkter med lanseringen av filosofin "The Human Light", som framförallt förespråkas mycket av Carlotta de Bevilacqua. Den vägledande tanken var att utgå från människors behov av ljus, och framför allt hur man ska bemöta behoven hos individer i olika områden och skeden i livet. Med "The Human Light" avser Artemide att illustrera platser, människans aktiviteter och behov av utrymme. Målet är enkelt men samtidigt ytterst komplicerat: Att med belysningens hjälp förbättra livskvaliteten. "The Human Light" är ett nytt sätt att tillverka belysningen där man utgår från människor i deras dagliga aktiviteter, deras humör och bidrar till deras välbefinnande. Artemide använder här denna kompetensen till människans behov av flexibilitet, anpassningsförmåga med maximal visuell precision och minimal förbrukning av resurser.

Utställningar & Ära
Artemide har bidragit till historien om internationell design med produkter som Eclisse (1967, från Vico Magistretti), Tolomeo (1989, från Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina) och Pipe (2004, från Herzog & de Meuron). De visades alla på Compasso d'Oro Awards. År 1994 mottog Artemide "Compaso D'oro"s karriär pris och europeiska designpriset 1997.

Artemides lampor är på en internationell nivå ansedda som designikoner för modern samtida design. De är utställda i de flesta moderna museer och samlingar av design. (MoMA - New York, Metropolitan Museum of Art - New York, Victoria and Albert Museum - Londra, Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica - Milano, Galleria Nazionale d'Arte Moderna - Roma, Parigi, Centre Georges Pompidou ECC).

Artemide har alltid samarbetat med de mest kända internationella designers och främjar aktivt workshops med design skolor (till exempel "Royal College of Art" i London) för att hitta de bästa unga talanger

Vi säljer alla Artemides belysningsprodukter här. Mer info finns under på deras hemsida artemide.com

Produkter

Sortera efter: Artikel Pris inkl.moms
  •  Per sida
Dalù bordslampa Logico sospensione Logico sospensione micro
Dalù bordslampa
Logico sospensione
Logico sospensione micro
Pris: 980.00 kr
Pris: 9890.00 kr
Pris: 5550.00 kr
     
 
Logico sospensione mini Nessino bordslampa Nessino bordslampa (REA)
Logico sospensione mini
Nessino bordslampa
Nessino bordslampa (REA)
Pris: 6880.00 kr
Pris: 1690.00 kr
Pris: 1185.00 kr
Ordinarie pris: 1690.00 kr Spara 30%
     
 
Nur Mini Taklampa Pipe sospensione Tolomeo Bord
Nur Mini Taklampa
Pipe sospensione
Tolomeo Bord
Pris: 6950.00 kr
Pris: 9590.00 kr
Pris: 2550.00 kr
     
  •  Per sida